EU:s tillgänglighetsdirektiv – Genomlysning

EU:s tillgänglighetsdirektiv

EU:s tillgänglighetsdirektiv, som blir lag den 28 juni 2025 innebär stora förändringar för många svenska företag och organisationer. Detta direktiv är särskilt relevant för dig som bedriver offentlig verksamhet eller har en e-handel, då det ställer högre krav på dessa webbplatsers tillgänglighet för personer med olika typer av funktionsnedsättningar.

Vad betyder detta för din verksamhet? För att säkerställa att din webbplats är förberedd erbjuder vi en tjänst där vi genomlyser din webbplats för att identifiera eventuella brister i dess tillgänglighet. Vi presenterar sedan en konkret lista med åtgärder som behövs för att möta de nya tillgänglighetskraven.

Åtgärderna handlar ofta om justeringar av webbplatsens funktionalitet eller dess innehåll. Fokus läggs på funktion och information som krävs för att sidan ska kunna tolkas av olika hjälpmedel, men även för att personer med varierande (färg-)seende ska kunna använda sidan utan särskilda hjälpmedel.

Denna engångs genomlysning erbjuds till priset av 5 900 SEK + moms. 

Därefter har ni möjligheten att teckna ett abonnemang där detta följs upp månadsvis för 1 900 kronor per månad, eller mer sällan för 3 900 kr per tillfälle för att säkerställa att ni fortsätter övervaka och förbättra er webbplats tillgänglighet.

Varför är detta viktigt? Att följa dessa nya regler är inte bara en fråga om laglydnad – det är även en investering i din webbplats framtid, användarupplevelse, och tillgänglighet. Genom att agera proaktivt säkerställer du att din webbplats är välkomnande för alla besökare. Du kommer dessutom att få ett bättre omdöme av sökmotorerna.

Observera att denna nya lag inledningsvis inte gäller för s.k. ”mikroföretag”. Med mikroföretag syftar man på företag med färre än 10 anställda och en årsomsättning som understiger två miljoner euro.

För mer information om hur dessa uppdateringar specifikt påverkar din webbplats, och hur vi kan hjälpa dig att anpassa dig, tveka inte att kontakta oss. För beställning, använd formuläret nedan.

Beställning

Uppdaterar…
  • Inga produkter i varukorgen.