Weland Stål – Konfigurator för solcellsinfästningar

Avancerade hållfasthetsberäkningar i lyxförpackning

Weland Stål hade en utmaning, företagets säljare fick lägga oerhört mycket tid på hållfasthets-beräkningar. Lösningen blev en konfigurator som både räknar ut vilka komponenter som behövs och sedan ser till att dom landar i besökarens kundvagn.

Det började med ett besök hos Weland Stål i december 2019. Weland hade sett en enklare solcells-konfigurator vi byggt för Billinge Energi och man insåg att något liknande kanske skulle kunna hjälpa dom att lösa ett tacksamt problem. Säljavdelningen hade nämligen som följd av solcells-boomen som råder i Sverige fått alldeles för mycket att räkna på. Det är nämligen inte bara Welands ansvar att försöka få Sverige att montera så mycket solceller som möjligt, dom måste se till att göra det på ett säkert och hållbart sätt också.

Säljavdelningen hade redan verktyg till sitt förfogande i form av avancerade excelblad fulla med formler för att räkna fram hållfasthet och materialåtgång, men det tar lång tid och det finns risk för fel när 20-30 värden ska fyllas i korrekt innan man får fram om lösningen håller och vad den i så fall kostar.

Tillsammans började vi spåna på en lösning där ett enkelt ritverktyg snackar med flera olika API-er för att på ett ganska lekfullt sätt rita upp det tak där man vill sätta upp sina solcellspaneler, och se hur många paneler man kan sätta upp utan att äventyra hållfastheten.

Panelernas geografiska position har stor betydelse för vad man kan göra, och även byggnadens omgivningar.  Därför inleds konfigurations-processen genom att man via Googles Kart-API markerar sin geografiska position. Några efterföljande frågor om byggnadens storlek och utformning leder till själva ritverktyget som i realtid hållfasthets-prövar konstruktionen som ritas upp. Skulle du göra något som inte håller så kommer vårt egenutvecklade API omedelbart att meddela det. När du är klar så får du dessutom alla utsättningsmått, och en hel lunta med anpassad dokumentation som visar exakt vad du kommer att få levererat och hur det ska monteras.

Weland Ståls säljavdelning jublar tillsammans med deras kunder!

 

 

 

Testa Konfiguratorn

Teamet

    Design —
    Utveckling —
  • Fredrik Johansson
  • Timmy Schenkel

Kontakt / Projektledning

Profilbild Marcus Hermansson marcus@bravomedia.se 0515-69 04 03
Uppdaterar…
  • Inga produkter i varukorgen.