Scandraft – Pimcore e-handel

Pimcore-lösning för kvalitetssäkrad produkthantering och e-handel

Efter många års samarbete var tiden mogen för en helt ny e-handelssatsning där Bravomedia fick förnyat förtroende. Valet föll på vårt senaste tillskott i plattforms - utbudet, Pimcore.

Pimcore är ett PIM-system, och det är något som Scandraft saknat under en längre tid. Under flera år har man bedrivit en framgångsrik e-handel integrerad med Navision men hantering och kvalitetssäkring av själva kärnan i allt, u saknades.

Med hjälp av Pimcore låter Scandraft ett flertal personer på företaget ta ansvar för hantering av produktdata på ett strukturerat sätt. Hantering av språk, mediafiler, dokument och översättningar hanteras smidigt. Man ser var datat befinner sig i processen.

Förutom produkthantering så används Pimcore även för e-handelslösningen. Det finns många fördelar med att använda samma system för e-handel och produkthantering och i Pimcore är det framförallt en enhetlig administration och färdiga processer för kundsegmentering, integration m.m. som är den stora grejen.

För Scandraft har vi byggt en flerspråkig lösning integrerad med Dynamics Nav som utnyttjar mycket av kraften i Pimcore. Enkel bildhantering, automatisk import och uppdatering av dokument från företagets leverantörer samt en riktigt kraftfull sök- och filtreringsmotor byggd på Elastic Search är några av funktionerna som ingår i den ursprungliga lösningen.

Med ett rejält urval av byggblock kan Scandraft bygga olika typer av landningssidor där man presenterar företaget, sortimentet och olika relevanta tekniker. Man lägger enkelt till relevanta kontaktpersoner och produkter på sidorna, vilket leder till bra sökmotoroptimering och konvertering.

Scandraft har skaffat sig en lösning att växa med, byggd för kvalitet och integration, byggd för framtiden.

Teamet

    Design —
    Utveckling —
  • Timmy Schenkel
  • Daniel Croona

Kontakt / Projektledning

Profilbild Daniel Croona daniel@bravomedia.se 0515-69 04 02
Uppdaterar…
  • Inga produkter i varukorgen.